Стипендии:
Магистърска и докторска степен по естествена езикова обработка

6 години изследване, без да се мисли за пари

Без заем • Няма допълнителна натовареност • Гарантирано от правителството

Как да учим магистър или доктор в чужбина? Как да учим в Северна и Южна Америка? Къде да изучаваме естествената езикова обработка? Как да публикуваме научни статии в топ списания? Къде да получите добра стипендия за магистър или доктор? Търсите напълно финансирана магистърска или докторска позиция?

(Този текст бе преведен автоматично за ваше удобство от оригиналния английски език. Извиняваме се за евентуални грешки.)

Лабораторията за обработка на естествения език на Центъра за изчислителни изследвания (CIC) на Националния политехнически институт (IPN), Мексико Сити, Мексико, предлага ограничен брой стипендии на чуждестранни студенти за придобиване на магистърска или докторска степен по компютърни науки с дипломна работа Областта на обработката на естествения език. След придобиване на магистърска степен студентите се насърчават да кандидатстват за докторантура и (ако преминат, обикновено те), стипендията се удължава съответно.

Темите включват, но не се ограничават до всички области на обработката на естествения език (NLP), компютърната лингвистика (CL), технологиите за човешки езици (HLT) и свързаните с тях области. Вижте нашите публикации и защитни теза за примери от нашите научни интереси.

Размер на стипендията: магистърска степен 600 USD, доктор: 800 USD на месец (включително ваканции, тук може да се актуализира информация на испански език). Това е повече от достатъчно за нормално живеене и отдаване под наем на стая в Мексико Сити. Стипендията не е заем: от вас не се очаква да го върнете; Не е необходима услуга (като помощ при преподаване). Ето моята презентация за стипендиите, подготвени за Индия (най-вероятно се отнася и за вашата окръг).

Продължителност: магистърска степен: до 2 години (обикновено се удължава до 2,5 години), докторска степен: до 4 години.

Вид на програмата: Научни изследвания. И двете програми са ориентирани към научни изследвания и публикации, а не към подобряване на програмните ви умения.

Заетост: Повечето от нашите докторанти са заети в академични и държавно финансирани изследвания, въпреки че има успешни истории за заетост в най-големите компании. Нашите магистри обикновено продължават до докторантура; Тези, които са решили да не продължат, са наети в академичните среди или в индустрията.

Прием: ето описание на нашата процедура за допускане, но моля, прочетете нататък; Ще намерите същата връзка в долната част на тази страница.

Защо да учат в CIC?

Цели

Магистър:

Доцент доктор:

Изисквания

Убеден. Каква е следващата стъпка?

Свържете се с професор, който предпочитате да имате като съветник: Александър Гелбук, Григори Сидоров, Илдар Батришин или Ирам Калво (изберете само един, едновременното подаване ще бъде отхвърлено). Моля, включете:

Ако потвърдим, че смятаме, че сте силен кандидат, моля следвайте стъпките, описани в моето описание на процедурата за приемане (в момента съм го написал най-вече за докторанти, питайте ни за инструкции за MSc). Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате съмнения.

Въпроси: Александър Гелбук.