Стипендии:
Магистерски и докторски студии по обработката на природниот јазик

6 години на истражување без размислување за пари

Не е заем • Нема дополнителен обем на работа • Загарантирана од Владата

Како да студирате магистерски или докторски студии во странство? Како да студирате во Америка? Каде да студираме обработка на природен јазик? Како да објавувате научни статии во врвните списанија? Каде да се добие добра стипендија за магистерски или докторски студии? Барате целосно финансирани Магистерски или докторски позиција?

(Овој текст автоматски беше преведен за ваша погодност од англискиот оригинал. Извинуваме за какви било грешки.)

Лабораторијата за обработка на природен јазик на Центарот за компјутерско истражување (CIC) на Националниот политехнички институт (МИП), Мексико Сити, Мексико, нуди ограничен број на стипендии за странски студенти за магистерски или докторски студии по компјутерски науки со теза во Областа на обработка на природен јазик. По стекнувањето на магистрирал, студентите се охрабруваат да аплицираат за ниво на докторски степен, и (ако тие поминуваат, обично тоа го прават), стипендијата се проширува соодветно.

Темите вклучуваат, но не се ограничени на, сите области на обработка на природен јазик (NLP), компјутерска лингвистика (CL), човечки јазични технологии (HLT) и сродни области. Погледнете ги нашите публикации и ги бранеше тезите за примери на нашите истражувачки интереси.

Износ на стипендија: 600 долари, докторат: 800 долари месечно приближно (вклучувајќи одмори, тука може да се ажурираат инфо на шпански јазик). Ова е повеќе од доволно за нормално живеење и изнајмување на соба во Мексико Сити. Стипендијата не е заем: не се очекува да го вратите; Не е потребна услуга (како што е помош во наставата). Еве ја мојата презентација за нашите стипендии подготвени за Индија (најверојатно се применува и во вашата земја).

Времетраење: Магистерски: до 2 години (обично се продолжува до 2,5 години), д-р: до 4 години.

Вид на програма: Истражување. Двете програми се ориентирани кон научно истражување и објавување, наместо да ги подобрат вашите вештини за програмирање.

Вработување: Повеќето од нашите доктори на науки се вработени во академските институции и истражувања финансирани од владата, иако постојат успешни приказни за вработување во врвни компании. Нашите магистерски студенти обично продолжуваат до ниво на докторски студии; Оние кои одлучија да не продолжат, се вработени во академијата или во индустријата.

Прием: тука е опис на нашата постапка за прием, но ве молиме прочитајте; Ќе ја најдете истата врска на дното на оваа страница.

Зошто да студирате на CIC?

Цели

Господар:

Д-р:

Барања

Убеден. Што е следниот чекор?

Контактирајте со професорот кој сакате да го имате како советник: Александар Гелбук, Григори Сидоров, Илдар Батыршин или Ирам Калво (одберете само еден, симултаните поднесоци ќе бидат отфрлени). Вклучете:

Ако потврдиме дека сметаме дека е силен кандидат, ве молиме следете ги чекорите наведени во мојот опис на нашата постапка за прием (во моментов го напишав најмногу за докторски степен, прашувај за инструкции за м-р). Ве молиме слободно контактирајте со нас ако се сомневате.

Прашања: Александар Гелбук.