Biasiswa:
Sarjana dan PhD dalam Pemprosesan Bahasa Semula Jadi

6 tahun penyelidikan tanpa memikirkan wang

Bukan pinjaman • Tiada beban tambahan • Dijamin oleh Kerajaan

Bagaimana untuk belajar Sarjana atau PhD di luar negara? Bagaimana untuk belajar di Amerika? Di mana untuk belajar pemprosesan bahasa semula jadi? Bagaimana untuk menerbitkan artikel saintifik dalam jurnal teratas? Di mana mendapat biasiswa yang baik untuk Guru atau PhD? Mencari kedudukan Master atau PhD yang didanai sepenuhnya?

(Teks ini diterjemahkan secara automatik untuk kemudahan anda dari asal Inggeris. Kami memohon maaf atas sebarang kesalahan.)

Makmal Pengolahan Bahasa Semulajadi Pusat Penyelidikan Pengkomputeran (CIC) Institut Politeknik Nasional (IPN), Mexico City, Mexico, menawarkan jumlah biasiswa yang terhad kepada pelajar antarabangsa untuk mendapatkan ijazah Sarjana atau PhD dalam Sains Komputer dengan tesis dalam Kawasan Pemprosesan Bahasa Asli. Setelah mendapat ijazah Sarjana, para pelajar digalakkan memohon peringkat PhD, dan (jika mereka lulus, biasanya mereka lakukan) biasiswa diperluas dengan sewajarnya.

Topik termasuk, tetapi tidak terhad kepada, semua bidang Pemprosesan Bahasa Asli (NLP), Linguistik Komputasi (CL), Teknologi Bahasa Manusia (HLT), dan bidang yang berkaitan. Lihat penerbitan kami dan membela tesis untuk contoh kepentingan penyelidikan kami.

Jumlah beasiswa: 600 USD Master, PhD: 800 USD sebulan lebih kurang (termasuk bercuti; di sini dapat info diperbarui dalam Bahasa Sepanyol). Ini lebih daripada cukup untuk kehidupan normal dan menyewa sebuah bilik di Mexico City. Beasiswa bukan pinjaman: anda tidak dijangka akan memulangkannya; Tiada perkhidmatan (seperti bantuan mengajar) diperlukan. Berikut adalah persembahan saya mengenai biasiswa kami yang disediakan untuk India (yang paling mungkin digunakan di daerah anda).

Tempoh: Sarjana: sehingga 2 tahun (biasanya diperpanjang hingga 2.5 tahun), PhD: sehingga 4 tahun.

Jenis program: Penyelidikan. Kedua-dua program ini berorientasikan kepada penyelidikan saintifik dan penerbitan dan bukan untuk meningkatkan kemahiran pengaturcaraan anda.

Pekerjaan: Kebanyakan graduan PhD kami bekerja dalam bidang akademik dan penyelidikan yang dibiayai oleh kerajaan, walaupun terdapat kisah kejayaan pekerjaan di syarikat teratas. Pelajar MSc kami biasanya meneruskan tahap PhD; Mereka yang memutuskan untuk tidak meneruskan, bekerja di akademik atau industri.

Kemasukan: ini adalah perihalan prosedur kemasukan kami, tetapi sila baca terus; Anda akan menemui pautan yang sama di bahagian bawah halaman ini.

Mengapa belajar di CIC?

Objektif

Master:

PhD:

Keperluan

Yakin. Apa langkah seterusnya?

Hubungi seorang profesor yang anda suka sebagai penasihat: Alexander Gelbukh, Grigori Sidorov, Ildar Batyrshin, atau Hiram Calvo (pilih hanya satu; penyerahan serentak akan ditolak). Sila sertakan:

Jika kami mengesahkan bahawa kami menganggap anda seorang calon yang kuat, sila ikuti langkah-langkah yang digariskan dalam perihalan prosedur kami (kini saya menulisnya kebanyakannya untuk peringkat PhD, minta arahan untuk MSc). Sila hubungi kami jika ragu-ragu.

Soalan: Alexander Gelbukh.