Štipendije:
Magisterij in doktorat pri procesiranju naravnega jezika

6 let raziskav brez razmišljanja o denarju

Ni posojilo • Brez dodatne delovne obremenitve • Zajamčena vlada

Kako študirati magisterij ali doktorat iz tujine? Kako študirati v Ameriki? Kje preučiti obdelavo naravnega jezika? Kako objaviti znanstvene članke v topih revijah? Kje dobiti dobro štipendijo za magisterij ali doktorat znanosti? Iščete polno financirane magistrske ali doktorske naloge?

(To besedilo je bilo samodejno prevedeno v angleščino za vaše udobje. Opravičujemo se za morebitne napake.)

Laboratorij za obdelavo naravnih jezikov Centra za računalniško raziskovanje (CIC) Nacionalnega politehničnega inštituta (IPN), Mexico City, Mehika, ponuja številnim štipendijam mednarodnim študentom za pridobitev magisterija ali doktorat iz računalništva s tezo v Področje obdelave naravnega jezika. Po pridobitvi magistrskega študija se študentom spodbuja, da zaprosijo za doktorsko disertacijo in (če mimo, običajno delajo), se štipendija ustrezno podaljša.

Teme vključujejo, vendar niso omejene na, vsa področja obdelave naravnega jezika (NLP), računalniške jezikoslovne (CL), humanistične tehnologije (HLT) in sorodnih področij. Oglejte si naše publikacije in branite teze za primere naših raziskovalnih interesov.

Znesek štipendije: Master's 600 USD, PhD: 800 USD na mesec približno (vključno s počitnicami, tukaj je mogoče posodobiti info v španščini). To je več kot dovolj za normalno življenje in najem prostorov v Mexico Cityju. Štipendija ni posojilo: od vas se ne pričakuje, da ga boste vrnili; Ni potrebna nobena storitev (na primer pomoč pri poučevanju). Tukaj je moja predstavitev o naših štipendij, pripravljenih za Indijo (najverjetneje velja tudi za vašo okrožje).

Trajanje: magisterij: do 2 leti (običajno se lahko podaljša na 2,5 leta), doktorat: do 4 leta.

Vrsta programa: Raziskave. Oba programa sta usmerjena v znanstvene raziskave in objavo, ne pa na izboljšanje vaših programskih veščin.

Zaposlovanje: večina naših doktorjev znanosti se zaposluje v akademskih krogih in vladno financiranih raziskavah, čeprav obstajajo uspešne zgodbe o zaposlovanju v najboljših podjetjih. Naši študenti MSc navadno nadaljujejo na doktorski ravni; Tisti, ki so se odločili, da se ne bodo nadaljevali, so zaposleni v akademskem krogu ali industriji.

Vstop: tukaj je opis našega sprejemnega postopka, vendar prosimo, da preberete; Na dnu te strani boste našli isto povezavo.

Zakaj študirati na CIC?

Cilji

Učitelj:

Doktorat:

Zahteve

Prepričana. Kaj je naslednji korak?

Obrnite se na profesorja, ki bi ga rad imel kot svetovalec: Alexander Gelbukh, Grigori Sidorov, Ildar Batyrshin ali Hiram Calvo (izberite samo enega, istočasni prispevki bodo zavrnjeni). Prosimo, vključite:

Če potrdimo, da menimo, da ste močni kandidat, sledite korakom, opisanim v opisu našega pristopnega postopka (trenutno sem ga napisal večinoma na ravni doktorskega študija, vprašajte nas za navodila za MSc). Prosimo vas, da nas kontaktirate, če ste v dvomih.

Vprašanja: Alexander Gelbukh.